Stavke u korpi: 0
Dostava >

Uslovi korišćenja

 Opšti uslovi poslovanja (OUP)

_Opšte odredbe

Ukoliko želite da budete kupac ili aktivni korisnik našeg webshopa, molimo vas da pažljivo pročitate naše opšte uslove poslovanja (u daljem tekstu OUP), da naše usluge koristite samo ako se slažete sa OUP i obavezni ste da ih poštujete.

Ovaj dokument nije podnet, ne može biti vraćen kasnije , biće ugovoren u elektronskoj formi, a ne odnosi se na bilo koji kod upravljanja. Svaki sadržaj svih stavki menija čini sastavni deo OUP, koje pažljivo pročitajte pre upotrebe i/ili kupovine.
Ugovor između kupca i prodavca je zaključen elektronskim putem. Kupac registracijom na našoj stranici prihvata i obavezuje se sa svim uslovima ovog dokumenta.

Make Up Plaza Srbija se bavi prodajom profesionalne dekorativne kozmetike. O našim proizvodima više možete saznati ispod menija „O nama”.

Pokriva celu teritoriju Srbije – gde kurirska služba DailyExpress dostavlja narudžbine iz webshopa. Proizvodi se trenutno mogu naručiti samo putem webshopa sa dostavom na kućnu adresu.

Naručivanje iz naše prodavnice moguće je samo elektronskim putem, preko internet adrese www.makeuplaza.rs, posle registracije na sajtu. Porudžbine primljene putem telefona, sms-a, e-maila neće biti prihvaćene.

Prikazana cena pored proizvoda sadrži uračunat porez na dodatu vrednost, što iznosi 20 % (u daljem tekstu: PDV). Troškovi isporuke se plaćaju odvojeno, informacije o dostavi možete naći ispod menija “Dostava, načini plaćanja". Posebni troškovi pakovanja neće biti naplaćivani. Zadržavamo pravo na promene cene proizvoda jer se cene prilagođavaju promeni deviznog kursa. 

Dostava paketa je naša posredna usluga, tako da za vremensku tačnost dostave ne prihvatamo odgovornost.

Pre kupovine u webshopu www.makeuplaza.rs potrebno je da se registrujete i da tokom registracije unesete opšte lične podatke i informacije za dostavu i naplatu. Registracija i davanje podataka je dobrovoljna i besplatna. Vaše podatke u bilo kom trenutku možete izmeniti ili brisati u pisanoj formi, putem e-maila ili telefonom.

Kupac/Korisnik kupovinom sa webshopa www.makeuplaza.rs, popunjavanjem i slanjem registracionog formulara u isto vreme prihvata i priznaje sva pravila, pravila iz svih menija, odnosno pravila iz Uslova korišćenja.

Poslatom narudžbinom se ne zaključuje ugovor. Narudžbinu možete izmeniti ili je otkazati putem telefona ili e-mail adrese info@makeuplaza.rs dok paket ne pošaljemo kurirskom službom. Ugovor između dve strane nastaje kupovinom robe.

Poslata narudžbina je važeća samo ukoliko sa adrese info@makeuplaza.rs pošaljemo potvrdu na e-mail adresu kupca. Vaša porudžbina će biti potvrđena u roku od 48 sati. U potvrdi će nalaziti naručeni proizvodi, njihova cena, troškovi isporuke i procenjeno vreme isporuke. Za e-mail adrese koje nisu realne ili ne rade, odnosno za netačno date podatke ne preuzimamo odgovornost za kašnjenja ili neuspešne isporuke, niti za štetu bilo koje vrste nastalu za Naručioca.

 

 

Predmet ugovora između dve strane:

Ugovor između dve strane nastaje kupovinom robe. Predmet ugovora su svi dostupni proizvodi sa cenom, koji se nalaze na lageru u makeuplaza.rs webshopu. Proizvodi u fazi dodavanja odnosno nedostupni proizvodi nisu obuhvaćeni ugovorom. Prikazana cena pored proizvoda uključuje i porez na dodatu vrednost, što je 20% (u daljem tekstu: PDV). Proizvodi čija je cena 0 din, nisu trenutno dostupni, te ne mogu biti predmet ugovora.

Zadržavamo pravo da odbijemo već potvrđenu narudžbinu delimično ili u celosti. Delimično ispunjenje, može se izvršiti samo nakon konsultacije sa Kupcem. Ukoliko je proizvod unapred plaćen, ceo iznos će biti vraćen o našem trošku.

Zadržavamo pravo na promenu cena proizvoda, jer se ona prilagođava variranju deviznog kursa.


Molimo vas da pažljivo pročitate stavke:

     - Uslova korišćenja
     - Uslova kupovine
     - Dostave i načina plaćanja
koji su sastavni deo Opštih Uslova Poslovanja.


Za informacije o funkcionisanju webshopa, o procesu naručivanja i dostave, kao i za pitanja koja se odnose na određene informacije o proizvodima možete nas kontaktirati putem Kontakt menija. Stojimo Vam na raspolaganju.

 

_Autorska prava

Cela web stranica makeuplaza.rs je zaštićena autorskim pravom. Za korišćenje teksta, delova teksta i slika koje su u vlasništvu stranice makeuplaza.rs, potrebna je prethodna pismena dozvola. Zaštita autorskih prava se naročito odnosi na preuzimanje stranica i korišćenje u drugim medijama, sajtovima. Na sajtu prikazan sadržaj u celini i pojedini njegovi delovi se mogu koristiti samo uz našu dozvolu u komercijalne ili druge svrhe.

Sopstvene grafike, slike i fotografije makeuplaza.rs mogu se objaviti u štampi,ali u ovom slučaju jasno i čitko (po veličini imenovanih fontova) treba da sadrži logo Make Up Plaze, imenovanje, pristup i tekst "sva prava zadržana". Pored toga, pre objavljivanja podnosilac zahteva treba pismeno da obavesti  (ispod menija Kontakt) o lokaciji i vremenu. Takvo korišćenje je besplatno.

Makeuplaza.rs ne polaže pravo na sve slike, grafike, audio i video zapise objavljene na stranici, ako to nije intelektualna svojina makeuplaza.rs. U ovom slučaju autorsko pravo je isključivo preduzeća. Ove grafičke elemente, audio i video zapise, odnosno tekstove je zabranjeno upotrebljavati bez našeg odobrenja u drugim elektronskim ili štampanim. Svaki vizuelni sadržaj je autorsko pravo relevantnih vlasnika koji su navedeni. Ako ste vlasnik autorskih prava neke slike i ne želite da se pojave na stranici makeuplaza.rs, molimo vas da nas kontaktirate putem telefona ili e-maila, i sadržaj ćemo ukloniti što pre je moguće.

 

_Politika privatnosti, upotreba ličnih podataka, newsletter

Vaše podatke sakupljamo kako bi ispunili uslove ugovora i kako bi eventualno mogli dokazivati uslove ugovora. Podatke čuvamo u vremenski neodređenom trajanju ili do podnošenja zahteva brisanja.

Obavezuje se da Vaše prikupljene podatke ne koristi ni u koje druge svrhe, niti da ih prosleđuje trećim licima, osim zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla (kurirska služba, operateri softvera). Prikuplja samo osnovne podatke o kupcima/naručiocima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

PRIJAVA NA NEWSLETTER:

Prijava na newsletter je dobrovoljna i besplatna. Prijavom dajete saglasnost da Vam prodavnice šalju newsletter u informativne i reklamne svrhe. Podaci neće biti prikazivani trećim licima.Ukoliko želite da primate redovne informacije o aktuelnim ponudama i najnovije vesti, molimo Vas da se prijavite na naš newsletter. U bilo kom trenutku možete se odjaviti sa naše mailing liste koristeći link, putem telefona ili e-maila.  Vaše lične podatke koristi samo pri konkretnoj kupovini.

Svrha upravljanja podacima i sačuvani podaci

Naši serveri automatski sačuvaju IP adresu, tip operativnog sistema i pregledača, i neke druge informacije o ulogovanim korisnicima. Ove informacije se sakupljaju i obrađuju samo u statističke svrhe i da bi ispravili eventualne greške i poboljšali naše usluge.

Sačuvani podaci:

Pri narudžbini: Korisničko ime, Ime, E-mail adresa, Broj telefona, Podaci o plaćanju, Podaci isporuke. Pri mailing listi: E-mail adresa, korisničko ime.

Korisnik može u bilo koje vreme da zahteva informacije o obradi svojih ličnih podataka.

_Lični podaci, registracija, izmena i brisanje registracije, pogrešna registracije

 

Registracija na našoj stranici ima značaj pri naručivanju iz naše web prodavnice.
Iz webshopa možete naručiti samo posle izvršene registracije.

Pružanje podataka je dobrovoljno i besplatno. Brisanje, izmenu ili ispravku ličnih podataka možete da uradite u bilo kom trenutku bez naknade, preko e-maila ili putem telefona (u radnom vremenu). Ove zahteve ispunjavamo što pre je moguće.

 

Registracija, izmena i brisanje registracije, odjava sa newslettera:

Registracija na stranici Make Up Plaza je besplatna. Uslov registracije je tačno i potpuno popunjavanje prijave sa blagovremenim podacima, kao i prihvatanje Uslova korišćenja. Potrebno je da se registrujete sa validnom e-mail adresom i unesete odabranu lozinku. Održavanje poverljivosti Vaše lozinke je vaša odgovornost. Posle registracije, naš sistem će automatski poslati aktivacioni e-mail na datu e-mail adresu. Posle registracije, možete se prijaviti na stranicu sa vašim korisničkim imenom i lozinkom i po potrebi izmeniti vaše podatke. Brisanje i/ili modifikaciju registracije odnosno odjavu sa newslettera u svakom trenutku možete tražiti od nas putem elektronske pošte na e-mail, poštom, putem telefona ili možete pokrenuti pomoćne funkcije predviđene za ovu namenu (na primer, brisanje registracije, odjava sa newslettera, izmena podataka). Izmena i brisanje registracije je besplatna. Molimo da uvek proverite SPAM fioku, kada očekujete pismo od nas.

Zabranjeno je stvaranje lažnih profila. U slučaju sumnje, operater stranice makeuplaza.rs može zatražiti proveru ličnih informacija korisnika radi utvrđenja zakonitosti upotrebe imena. Make Up Plaza zadržava pravo da u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja obriše ili da suspenduje ilegalne registracije bez slanja ikakvog obaveštenja. Odnosno zadržavamo pravo da u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja, izbrišemo registraciju ukoliko korisnik svojim ponašanjem nanosi štetu stranici.

{C}
UPOZORENJE! Ako nakon registracije ne aktivirate automatski poslat aktivacioni link u roku od mesec dana, on će se automatski izbrisati iz sistema i morate ponoviti registraciju ukoliko želite da budete naš korisnik.


Pogrešna registracija
Ukoliko vas naš sistem nije mogao registrovati iz razloga što ste pri registraciji pogrešno uneli podatke i/ili niste popunili u potpunosti obavezna, operater stranice makeuplaza.rs ne preuzima odgovornost za nastalu štetu korisniku ili za tehničke probleme koji nastaju prilikom procesa.

_Odricanje od odgovornosti

Operater stranice makeuplaza.rs ne prihvata bilo kakvu odgovornost za gubitak podataka, rekonstrukcije softvera ili zastoj vremena na sajtu. Korisnik/kupac razume da je potrebno da obezbedi sebi pravilno korišćenje svog računara i sačuva svoje podatke. Operater webshopa makeuplaza.rs nije odgovoran za bilo kakve spoljne, direktne ili indirektne greške, štete ili kvarove, naročito u pogledu: kvarova sistema, kašnjenja prenosa informacija, oštećenja zbog virusa. Nismo odgovorni za greške koje su van naše kontrole – zastoji zbog štamparskih, tehničkih ili vremenskih uslova.

Za kašnjenje isporuke usled zastoja servera nismo odgovorni.

ne preuzima nikakvu odgovornost zbog nedostatka računarskog znanja i razumevanja klijenta.

_Sadržaj websajta, cene, parametri, boje proizvoda na sajtu

Vi sa punom odgovornošću odlučujete da li su informacije do kojih ste došli putem sajta ili korišćenjem usluga u skladu sa vašim potrebama. Autor nije odgovoran za nastalu materijalnu ili intelektualnu štetu korišćenjem informacija objavljenih na stranici.

Operater stranice makeuplaza.rs trudi da pruži najtačnije informacije o proizvodima koji su u ponudi. Tokom uvođenja proizvoda (sa nula cenom), mogu se prijaviti tehnički problemi pri prikazivanju, tako da su ti proizvodi indikativni i ne predstavljaju ponudu. Zadržavamo pravo na izmenu podataka proizvoda na našem sajtu, koji se mogu promeniti u bilo kom trenutku.

Opis proizvoda u našoj prodavnici može se razlikovati od opisa dobijenih od strane proizvođača. Fotografije proizvoda su simboličnog karaktera, pakovanje i izgled robe može da varira. Ambalaža/opis proizvoda iz našeg lagera može varirati od ambalaže/opisa proizvođača, pošto proizvođači često menjaju ove delove proizvoda, te zadržavamo pravo da se naši proizvodi u prodaji mogu razlikovati po ambalaži ili opisu od aktuelnih ili naknadno objavljenih izmena od strane proizvođača, koje proizvođač ili dobavljač prethodno nisu najavili.

Boje proizvoda prikazujemo najtačnije moguće. Međutim, obzirom da su monitor i podešavanja na računaru individualni, prikaz boja može biti promenjen, tako da ne možemo garantovati savršenu podudarnost boja isporučene robe sa vašim izborom boja proizvoda koje ste na sajtu videli. Reklamacije na boje ne prihvatamo.

Nismo odgovorni za štamparske greške na stranici.

Parametri:
Sve dimenzije i veličine su navedene što je preciznije moguće. Međutim, mogu postojati razlike.

Cena:
Pored proizvoda naznačena je bruto maloprodajna cena, koja već sadrži porez na dodatu vrednost (20 %). Zadržavamo pravo na promenu cena i zalihe bez prethodne najave. Cene su prilagođene variranju deviznog kursa. Proizvodi sa "0" = nula – vrednosti nisu dostupni, ne mogu se staviti u korpu, ne mogu se kupiti.

_Pretraživanje na web stranici, u webshopu, pretraživači i kolačići

Na našem sajtu i webshopu besplatno, bez registracije možete pretražiti odnosno upoznati se sa stranicom, proizvodima i cenama. U ovom slučaju, davanje vaših ličnih podataka nije potrebno.

 

Pretraživači, kolačići

Pretraživači:
Naš sajt je kompatibilan sa pretraživačima Microsoft Internet Explorer 7.0+, Mozilla Firefox i Google Chrome.

Kolačići (cookies):
Kolačić (Cookie) je tekstualni fajl koji je smešten na vašem hard disku od strane web servera. Sajt je na taj način u mogućnosti da veže aktuelni zahtev sa prethodnima: identifikacija često registrovanih korisnika, snimanje sadržaja korpe, itd. Za naručivanje potrebno je da koristite cookies. Molimo Vas da omogućite korišćenje kolačića. IP adresa vašeg računara je zabeležena. Ako ne želite da se dozvoli korišćenje kolačića, možete ga onemogućiti u podešavanjima pretraživača (browser-a) koji koristite. Onemogućavanjem korišćenja kolačića neki elementi naših usluga će samo delimično raditi ili uopšte neće raditi. Lični podaci se ne snimaju u kolačiću. Kolačići se koriste samo da olakšaju proveru identiteta korisnika (na primer: prijava, pregledane stranice, itd.).

_Isključenje odgovornosti webstranice trećeg lica, linkovi, veze

Korisnik ima mogućnost da preko sajta makeuplaza.rs klikne na veze drugih sajtova. Nije odgovoran za sadržaj spoljnih linkova ili izmene i ažuriranje na njima i oni nisu pod njegovim nadzorom. Ovim vezama korisnik prelazi na sajtove koje održavaju drugi provajderi, koji su u zaštiti trećih lica i čiji sadržaj nije poznat operaterima makeuplaza.rs. U ovom slučaju operater makeuplaza.rs nema kontrolu nad obradom ličnih podataka korisnika i nije odgovoran za bilo kakve informacije i podatke objavljene na linkovima veb sajta. Treći srodni sajtovi postoje samo radi lakšeg snalaženja i udobnosti, ali nije autor, tako da se izjave na ovim stranicama ne smatraju vlasništvom  ne preuzima nikakvu odgovornost, posebno na takvim sajtovima ili stranicama za izvršeno krivično delo i štete prouzrokovane trećim licima. Ako odlučite da pristupite nekoj od web lokacija trećih lica koje su povezane sa makeuplaza.rs, to radite isključivo na sopstveni rizik.

 

Uslove korišćenja možete preuzeti ovde.